3 tips til at pleje din bil til foråret

Biler er krævende enheder, som skal passes og plejes jævnligt for at fungerer optimalt og ikke mindst sikkert. Der er mange ting, du skal have for øje, og vi har derfor i denne artikel samlet et par gode råd til dig, der gerne vil bruge foråret på at få bilen i topform igen.

Husk at beskytte lakken

Når det er vinter, og man kører gennem sne og slud, kan man nemt risikere, at der slås sten op på lakken, hvilket giver en masse små ridser. Disse kan være svære at døje med, men du kan være med til at forhindre dem ved at bruge den rigtige type og mængde af bilvoks til din lakering. Det er markant billigere end at skulle have fikset lakken på din bil.

Få tjekker dine væsker

Der findes mange forskellige væsker, som din bil har brug for for at køre ordentligt og sikkert. Vidste du eksempelvis, at din bil bruger noget, der hedder bremsevæske? Derudover skal du selvfølgelig have tjekket olie og kølervæske, hvilket er særdeles vigtigt om sommeren, hvor der er risiko for, at bilen kan få det varmt, særligt hvis du kører lange ture sydpå og holder i kø i varme tunneller uden naturlig udluftning i motoren.

Skift til sommerdæk

Der er ikke længere behov for vinterdæk, når du kører om sommeren, og selvom du kan godt kan køre på vinterdæk om sommeren, så slides der på vinterdækkene, hvorfor de måske ikke kan bruges næste år. Derfor anbefales det, at du til hver en tid får skiftet til sommerdæk, når tiden er til det.