Anatomiske modeller er perfekte at bruge i undervisningen

Når du skal lære nogen om, hvordan kroppen fungerer, er det svært helt at få dem til at forstå det, hvis de ikke har noget visuelt at forholde sig til. Selvom vi alle har en krop, er det meget abstrakt for os, hvad der foregår indeni den. Derfor er det så rart, at du har noget, som du kan forholde dig til. 

Derfor er en anatomisk model også en rigtig god løsning, når du skal undervise i forskellige emner i forhold til kroppen. Den er med til at gøre det tydeligt for alle, hvad det er der sker i kroppen, og er derfor med til at gøre, at den nye viden sidder meget bedre fast. 

Der findes en lang række forskellige steder, hvor du kan købe anatomiske modeller. Et af de steder, der er værd at nævne, er scandidact.dk. De forhandler en lang række forskellige former for modeller, ikke bare anatomiske, men for eksempel også molekylebyggesæt til kemiundervisningen. Dermed kan du nemt finde den form for model, som du har brug for til din undervisning. 

Skal du generelt lære børn og unge som kroppen, er det for eksempel smart for dig med en torso, hvor det er muligt at se de forskellige former for organer. Dermed kan børnene og de unge nemt se, hvor de skal sidde henne. Den vil derfor være oplagt for dig at have i for eksempel folkeskolen og på gymnasiet. 

Er det derimod gravide, du skal undervise i, hvordan en fødsel foregår, for eksempel til en fødselsforberedelse, kan du købe en anatomisk model af en baby og et bækken. Med de to kan du illustrere, hvordan babyen kommer til at ligge i løbet af fødslen, og hvad de gravide skal være særligt opmærksomme på. 

Det kan også være, at du arbejder med kroppen som behandler, og at du jævnligt føler et behov for at vise dine patienter noget i forhold til kroppen. Der er en anatomisk model også en god løsning.