Bliv klogere på havkajakker her

Når snakken falder på det at sejle i kajak, så kan det overraske en del mennesker, hvor mange forskellige typer af kajakker og havkajakker der egentlig findes.

Kort opridset kan man sige, at der findes havkajak, turkajak, kapkajak, polokajak, foskajak og forskellige størrelser af disse.

Der findes selvfølgelig flere forskellige typer af kajakker, men disse er nok dem, du kender til, uden at vide det, hvis du blandt andet har set kajak-sport på TV eller observeret kajakker på vandet.

Hvis du er vant til at benytte kajakker og generelt begår dig i den verden, vil disse kajaktyper ikke overraske dig at høre om.

Vidste du desuden også, at der findes kajakker, som man puster op, samt, at der findes deciderede foldekajakker, som – det ligger i navnet – er kajakker, som man kan folde ud og ind og således er nemme at transportere rundt og have med sig, hvis man til fods skal bevæge sig over længere afstande på landjorden.

Ellers plejer man normalt at have en bil til rådighed til at transportere kajakkerne rundt, men du skal ikke spænde kajakkerne fast på toppen af bilen! Dette kan være farligt.

Det mest forsvarlige er således at have en såkaldt kajakvogn, man spænder efter bilen, som er bygget til at transportere kajakker. Disse kan både lejes og købes.

Men ellers ligger det næsten i navnet, hvad man bruger disse forskellige typer af kajakker til:

Man kan spille forskellige vandsportsgrene med dem; man kan sejle om kap i dem over kortere eller længere afstande, enten alene eller flere i samme; eller man kan sejle længere eller kortere ture ud på åbent hav.

Er man ikke vant til at prøve kræfter med disse oplevelser, er det værd at lære søfartsreglerne at kende samt, hvilke typer af kajakker, forplejning og udstyr man skal investere i i den forbindelse.

Hurtigt kan man opleve, at man bliver bidt af at sejle i kajak, så det bliver en tilbagevendende oplevelse, man tit afprøver sig med.