Det er fedt at fange fladfisk

Har du nogensinde fisket efter fladfisk?

Fladfisk adskiller sig egentlig en del fra de andre fiskearter, som du kan fange i Danmark. Alene deres “statur” gør at de ser noget anderledes ud end eksempelvis laks, torsk, eller ørreder. Med sin flade krop har fladfisken den fordel, at den kan bevæge sig helt nede ved havbunden, lige over sandet. Og hvis det skulle blive nødvendigt, så kan den gemme sig under sandet, så kun øjnene titter frem.

Desuden er fladfisken ikke en rovfisk, som lever af at spise andre mindre fiskearter. Eksempelvis lever rødspætten tværtimod af børsteorme eller tyndskallede muslinger. Fladfiskenes føde betyder naturligvis også en hel del, når du skal fange dem. 

Det nytter selvfølgelig ikke noget at benytte blink, spinner eller pilk, som når du fanger torsk. Og du skal heller ikke regne med, at det er i overfladen, du skal fange din rødspættefilet til aftenmaden. Tværtimod så skal du naturligvis helt ned til bunden, hvor fladfiskene, som nævnt, svømmer rundt og hygger sig.

Hvilken teknik skal du benytte, når du vil fange fladfisk? 

Først og fremmest har du behov for et fladfiskeforfang. På forfanget vil der typisk være placeret nogle flotte selvlysende perler eller lignende, som kan tiltrække fiskene. Desuden er der selvfølgelig krogene til at placere maddingen på. 

 

Dernæst har du behov for noget tungt til at sætte for enden af linen, så maddingen kan synke ned på bunden, så fiskene kan opdage den. Det kan være et blylod på en 30-90 gram. Du kan dog også sagtens få mere miljørigtige lodder, og det er vel egentlig meget fornuftigt at tænke på naturen, når du fisker.

Hvor køber du fladfiskeforfang

Gå ind på billigtfiskegrej.dk. Det er en webshop, som har et kæmpe udvalg af lystfiskergrej til alle former former for fiskeri. Og naturligvis har de også alt hvad du skal bruge, når der skal hives en lækker fladfisk i land.