Det perfekte havedamsmiljø: Sådan får du et rigt dyreliv i haven

Det er utroligt charmerende at have fisk og andre dyr, som nyder godt af det setup, man har skabt i haven. Når vi har pladsen til det, så kan det give en dejlig følelse af ro at se egern og fugle samles om vandet, hvor du måske har nogle fisk i. Vi kommer her med gode råd til, hvordan du kan skabe et godt og funktionelt havedamsmiljø med alt, hvad det indebærer.

Bassinfolie

Du skal have rigtig mange havedam tilbehør, når du skal anlægge en dam, fordi det er ikke bare at lægge nogle sten og så fylde vand i. Som du måske kan regne ud, så vil vandet fosse direkte igennem stenene og ned i jorden, hvis du blot anlægger sten. Derfor skal du bruge bassinfolie, hvis du gerne vil have beholde vandet i bassinet.

Pumper

Selvom pumper typisk er noget, som du måske tænker hører akvarier til, så har din havedam også brug for det. Det skyldes, at en havedam er et lukket miljø, og der ingen cirkulation er i vandet, hvis du ikke skaber den kunstigt. Skal dine fisk derfor have gode betingelser for at overleve, skal du anskaffe en pumpe, der kan holde liv i dammen.

Bassinstøvsuger

Det bliver ind i mellem nødvendigt at rengøre et bassin, og det kan godt tage lang tid at gøre med håndkraft, samtidig med at det faktisk er ret besværligt. Derfor kan du med en bassinstøvsuger kommer mange af disse udfordringer i forkøbet, da du her får et stykke udstyr, der kan klare det tunge arbejde.