Få styr på kommaerne med et kommakursus

Hvor vigtige kan de der små flueklatter på papiret lige være?

Ved du hvad, de der kommaer, som de retmæssigt hedder på dansk, kan faktisk redde liv!

Der er nemlig stor forskel på sætningerne: “Skal vi spise farmor” og “skal vi spise, farmor”, hvilket er til stor forskel – og gavn – for farmor i længden.

Måske blev du sidste gang undervist i korrekt kommabrug tilbage i folkeskolen, og så er det vores tanke, at du nok næppe er blevet opdateret med de nyeste og gældende kommaregler på området. Måske tillagde du heller ikke den store værdi i at lære at sætte kommaerne korrekt i sin tid, hvorfor du nu spytter dem ned på papiret, som du finder passende.

Det kan være ganske forkert, omend måske ikke have lige så ekstreme konsekvenser som ved ovenstående eksempel, men det modsatte kan virke utjekket, uprofessionelt og måske endda få dig til at fremstå uintelligent.

Der findes mange jobstillinger ude i verden, hvor det gælder om at kunne sætte kommaerne korrekt. Det kan være som journalist, forlagsredaktør, tekstforfatter eller lignende stillinger, hvor man hovedsageligt har med det skrevne ord at gøre.

Den slags jobbeskrivelser har du måske aldrig haft de store ambitioner om at begå dig med, og det er også helt forståeligt, da man har forskellige interesser i livet.

Men at kunne sætte sine kommaerne korrekt, som du for eksempel kan lære på et kommakursus, kan resultere i, at du kan springe foran i køen i vigtige sammenhænge.

Vi er for eksempel sikre på, at du i mange jobsøgningssituationer bliver bedt om at skrive en ansøgning, og så kan det nok være, at du besidder de helt rigtige kompetencer, men hvis HR-chefen i den modsatte ende blot ser ukorrekt kommasætning, så skal du nok ikke gøre dig forhåbninger om at være forrest i rækken til at lande jobbet.

Gør dig selv den tjeneste at lære at sætte de kommaer korrekt. Der er faktisk ikke så mange regler, og de er til at huske udenad.