Find den perfekte vin til middagen

Vinens historie kan dateres helt tilbage til de gamle romere og grækere. Dengang var det bestemt ikke alle, der havde råd til vin. I middelalderen var det klostrenes munke, der stod for fremstillingen af vin. Der blev i denne periode eksperimenteret med vinfremstilling, hvilket førte til mange nye opdagelser inden for området.

Den dag i dag kæmper de tre lande Frankrig, Italien og Spanien, om at være det land der producerer mest vin. Bl.a. Frankrig er en af de helt store spillere når det gælder vin. Mange af de druesorter vi kender i dag stammer fra Frankrig. Lidt over halvdelen af den vin, der produceres i Frankrig, er rødvin. Vinen inddeles i kategorier, som bl.a. siger noget om kvaliteten, samt hvor i landet vinen kommer fra.

Mange mennesker holder af at nyde et glas vin til middagen. For at få den optimale oplevelse med vinen, bør man overveje hvilken kombination man vælger, når det gælder mad og vin. Hvidvin vil f.eks. passe godt til de fleste slags fisk. Er det en fed fisk som f.eks. laks eller makrel, vil en syrlig vin ledsage fisken godt. En tysk Riesling vil passe godt til en fiskefrokost.

Hvis middagen består af lam eller oksekød, vil en fyldig rødvin være et godt valg. Lam serveres typisk med masser af krydderurter, og her kan en markant og robust vin fungere som modspil til de sprælske urter. Dette afhænger dog af tilberedning og personlige præferencer. Da lam tilhører kategorien lyst kød, vil nogle vælge at kombinere den med en frisk og frugtig hvidvin.

Til det mørke kød, herunder bl.a. okse, der ofte er kraftigt i smagen og evt. akkompagneret af en fyldig sauce, vil en fyldig vin fungere fint sammen med f.eks. oksemørbrad. En rund og markant rødvin fra Bordeaux-området vil være et oplagt valg til oksekød.