Grønt tag er både flot og miljørigtigt

Hvis du skal til at have et nyt tag, kan det være, at du overvejer at få et grønt tag. Det er blevet mere og mere populært de seneste år, hvilket gør, at taget nu er blevet meget udviklet, så det kan passe til mange forskellige former for huse. Tidligere var det svært at få et grønt tag, hvis man ikke havde et meget fladt tag, men nu er også muligt at få det, selvom der er en hældning på taget også.

Hvis du overvejer at få et grønt tag, er det en god ide for dig, at du kontakter nykilde.dk. Det er et firma, der har stor erfaring med at lave grønne tage for både private og virksomheder. Overvejer du et grønt tag, er det en god ide, at du kontakter nykilde.dk, inden du overhovedet går i gang med projektet. På den måde kan du få alle de gode råd fra start, inden du går i gang med taget. Der er nemlig en lang række forskellige ting, som du skal have undersøgt, inden du kan gå i gang med at lave taget.

Det er for eksempel vigtigt, at du finder ud af, om dit hus kan holde til vægten af et grønt tag. Selvom det de seneste år er blevet muligt at udvikle grønne tage, der ikke er nær så tunge, kan det ikke undgås, at dit grønne tag bliver tungere ved regnvejr. Når det regner, vil planterne i taget nemlig suge en del af vandet. Det gør, at taget bliver tungere end normalt. Et grønt tag vejer cirka 50 kg per kvadratmeter, når det regner.

Grønne tage er meget miljøvenlige. De er blandt andet rigtig gode, hvis du har op i LAR, lokal afledning af regnvand. Når planterne tilbageholder vandet, fordamper en stor del af det, når solen kommer frem igen. Det er med til at spare kloakkerne for meget vand. Det kan faktisk også være med til at spare dig for mange penge, fordi kommunen skal sætte dit kloakeringsgebyr ned, hvis du kan bevise, at du afleder noget af regnvandet på din grund.

Derudover er grønne tage også meget miljøvenlige, fordi de er med til at køle dit hus naturligt ned om sommeren, og om vinteren er det med til at holde dit hus varmt. Det er også med til at gøre, at du sparer nogle penge på både nedkøling og opvarmning, hvilket ellers kan være en stor udgift.