Guide til fiskekroge

Går du med tanken om at begynde at fiske? Men du synes måske, at det virker lidt uoverskueligt med, hvilken slags udstyr der passer bedst til dig? I realiteten behøver du ikke andet fiskegrej end en fiskestang, fiskeline, et fiskehjul og en fiskekrog. Når man træder ind i et fiskeributik, er der et stort udvalg af fiskegrej til enhver fiskesituation. Det kan dog hurtigt virke uoverskueligt for nybegynderen. Man mister let overblikket og bliver forvirret over, hvad der egentlig er behov for at få en god fisketur og kommer hjem med en fangst. Derfor er det vigtigt at vide, hvad der er forskellen på fiskekroge.

Enkeltkroge

Denne type krog har en spids og kan anvendes til de fleste slags fiskeri. Der findes en række forskellige undertyper af enkeltkroge.

Store enkeltkroge bruges primært til havfiskeri på dybt vand eller i udlandet til fisk som kæmpe torsk eller helleflyndere.

Enkeltkroge er lidt mindre i størrelsen og kan bruges til mange forskellige ting, blandt andet kystfiskeri og havfiskeri

Baitholderkroge er specielkroge. Fordi den har yderligere to modhager, holder den bedre fast på madding som eksempelvis orm.

Trekroge

Er lavet af tre enkeltkroge, der er sat sammen til en krog. De kan anvendes til alt fra pirke til blink. De mindste trekroge bruges mest til små spinnere eller powerbait, hvor de lidt større primært anvendes til spinnere og kystblink. Men de største af trekrogene bliver brugt til pirke af forskellige vægtklasser.

Hornfiskekroge

Den type krog er meget speciel og bruges kun til hornfisk. Den er lavet af en samling af silketråde, der er bundet sammen til en løkke. Fordi det ikke er en rigtig krog, passer de perfekt til børn. Hvis du gerne vil have de små med på turen, er den ideel. På sin vis I undgår, at de får en krog i fingeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *