Hold badeværelset rent ved regelmæssigt brug af toiletrens

Når du gør rent på badeværelset er det vigtigt at starte med at gøre spejl, vask og brusekabine rent først, for så at slutte af med at gøre selve toiletkummen ren. På denne måde undgår du at sprede bakterier fra dit toilet, til andre områder på det badeværelse. Til sidst vil man typisk slutte af med at vaske gulvet på badeværelset. Det er dog klogt at påføre toiletrens i sin toiletkumme som det første, når man gør badeværelset rent. Det tager nemlig 10-15 minutter, hvis toiletrensen skal virke optimalt, hvorved at du lige så godt kan udnytte denne tid med anden rengøring. Når spejl, vask, armaturer og brusekabine er gjort rent, tager du fat i din toiletbørste, og børster grundigt i kummen. Herefter er det tid til at ordne toilettets yderside, skylleknap og bræt. Dette gøres bedst med en blanding bestående af lunkent vand og universalrengøringsmiddel. Rengøringsvandet kan påføres enten med en microfiberklud, eller alternativt en ridsefri rengøringssvamp. 

Desværre er det ikke altid, at man kan nøjes med en let rengøring af toiletkummen, hvor man udelukkende bruger toiletrens. Toiletter som ikke benyttes så ofte, samt toiletter hvor der løber vand ned langs siderne, kan nemlig få mørke striber fra kalk og rust. Disse mørke striber ses også, hvis der i en periode ikke jævnligt har været benyttet toiletrens i toilettet. Striberne er ofte orange, brune eller sorte, og kan komme både på kummens bagkant, parallelt med vandspejlet, samt nede under vandspejlet, i kroge som toiletbørsten ikke kan nå optimalt. 
I tilfælde som disse er det godt at benytte kalkfjerner. Kalkfjerner virker kraftigere end almindelig toiletrens og kan gå ind og opløse den kalk og rust, der danner de mørke striber. Heldigvis forhandles både kalkfjerner og toiletrens til billige penge hos knudedan.dk.

Hos knudedan.dk kan du også finde gode tips og tricks til benyttelse af diverse rengøringsmidler. Det er bedre at læse et tip for meget end et tip for lidt, når det kommer til rengøring af badeværelset. Badeværelset er nemlig det rum, der uden tvivl bliver brugt hver dag – nogle gange af mange forskellige mennesker. Derfor er det også ganske naturligt et af de steder, hvor der samler sig flest bakterier – og disse bakterier er ikke alle harmløse. De fleste har hørt om E-coli bakterier, som lever i vores tarme, og som man kan blive gevaldigt syg af. Det er netop bakterier som disse, som en grundig og regelmæssig rengøring af badeværelset kan være med til at holde på afstand.