Opdater dine døre

Det betyder mere, end du tror, hvilken type lås og dørgreb, der sidder på din dør. Når du monterer det rigtige dørgreb på døren, opnår du et komplet udtryk, hvor alle dele kommer til deres ret.

Dørgrebet skal både passe til selve døren og til omgivelserne i hjemmet. Er din bolig indrettet rustikt, er det flot med et tilsvarende dørgreb, hvorimod et enkelt og stilrent hjem kræver et enkelt dørgreb. Låsene skal selvfølgelig også passe dertil. Hvad med dørgreb i messing?

Hvilke dørgreb skal jeg vælge?

Et par nye håndtag på en dør kan let pifte den op og skabe et helt nyt helhedsindtryk i boligen. Nye dørgreb kan let give gamle døre nyt liv og understrege hjemmets stil og udtryk. Udvalget er stort, når det kommer til dørgreb, og derfor er det let at finde dørhåndtag til både nye og gamle døre. 

Du kan få dørgreb til både indendørs og udendørs brug. Skal du bruge dørgreb til yderdøre, er det en god ide at vælge udendørs dørgreb. Disse dørgreb er nemlig mere robuste og modstandsdygtige over for vind og vejr. Ofte er greb til udendørs brug lavet af stål, men findes også i mange andre materialer med og uden belægning. 

Til indvendige døre er udvalget af dørgreb stort. Her kan du finde dørgreb af mange forskellige typer og materialer. Hvilket dørgreb du skal vælge, kommer helt an på stilen i dit hjem og de døre du har. Helhedsindtrykket i et hus er nemlig ofte alfa og omega. Det ville eksempelvis se forkert ud, hvis en smuk fyldningsdør havde et plastikhåndtag. Omvendt kan et dørgreb af støbejern se helt forkert ud, på en glat og hvidmalet dør, i et moderne hus. Her er det ofte mere harmonisk med et minimalistisk dørgreb. 

Montering og vedligeholdelse af dørgreb

Er dine dørhåndtag slidte? Eller hænger håndtaget? Så kan det være nødvendigt at montere et nyt dørgreb. Et dørgreb er ofte let at montere. Det er dog vigtigt, at det sidder rigtigt, så døren åbner og lukker korrekt. Alt efter hvilket dørgreb du skal montere, kan det kræve forskellige typer af værktøj. Heldigvis kan mange af de nye typer dørhåndtag monteres næsten uden brug af værktøj. De fleste nye dørgreb har nemlig et klik-let monteringssystem. På den måde kan du let gøre arbejdet selv og spare tid.  

Dørgreb kan godt blive løse med tiden. Her behøver du dog i mange tilfælde ikke at udskifte det med et nyt. I stedet kan du blot stramme skruerne i beslaget til dørgrebet. Nogle gange kan det også hjælpe med et par nye skruer. Blandt vores udvalg her på siden, kan du finde skruesæt til dørgreb.  

Dørgreb kræver ikke den store vedligeholdelse. Er de af træ, kan de med fordel behandles med overfladebehandling, maling, olie eller lak, så de er modstandsdygtige og lette at rengøre for snavs og skidt. Er de af stål, kan de blot rengøres med en fugtig klud.