Personlige og unikke fototapeter

Fototapet er en form for tapet – dog skaber det en ganske anderledes effekt end langt de fleste andre typer tapeter, og er dermed også et øjeblikkeligt blikfang i ethvert rum. Ønsker man at skabe en unik effekt, kan et fototapet gøre meget for dette, selv ved blot at dække en enkelt væk.

Fototapeter er tapeter med fotograferede motiver – dette skaber altså en form for 3D-effekt, hvor motivet fungerer som en forlængelse af rummet. Dermed kan fototapetet også være effektivt til at underbygge eller skabe en bestemt stemning i et rum, såsom ved brug af motiver, der relaterer sig til rummets funktion. I et kontor er det oplagt at bruge fototapet med boghylde-motiv, imens det i køkkenet kan skabe en sjov og unik effekt med fototapet af gryder, potter og pander. Fototapetet fungerer i princippet som ethvert andet billede – dog i stor skala, hvilket på én og samme tid gør det til et udsædvanligt, sjovt, modigt og stilet valg i enhver bolig. 

Fototapetets motiv behøver ikke dække en hel væg, men kan også være centreret, såsom eksempelvis et billede af dyr eller Disney-princesser på et børneværelse. Et sådant fototapet vil være en klar favorit blandt børnene, da det kan være med til at skabe et klart tema, baseret på deres yndlingsfigurer eller hobbyer. For voksne fungerer fototapeter på samme måde – er man eksempelvis vild med at rejse, kan man købe et fototapet med et enormt motiv af et verdenskort, og derudover måske endda pryde rummets resterende vægge med billed-minder fra tidligere ferier.

Ønsker man at tage et yderligere skridt i retning af det personlige og unikke, kan man skabe sin helt egen billed-collage, som kan blive printet som tapet. Man kan enten bruge personlige fotomotiver, eller mikse og matche yndlingskunstværker – kun fantasien sætter her grænser, og man vil med en sådan collage være garanteret beundring fra alle, der besøger ens hjem.