Robuste og lette lecablokke med mange anvendelsesmuligheder

Står du og skal til at bygge noget? Et hus, et skur, en garage eller et legehus til børnene? Hvad end dit kommende byggeprojekt går ud på, kan du med fordel overveje at bruge lecablokke som den primære byggesten. Lecablokke er et naturprodukt bestående af brændt ler, som er tilsat beton.

Leret ”popper” når det bliver brændt, og det tilsatte beton styrker blokken. Lecablokke er derfor meget lette, men samtidig meget robuste. Materialet er åndbart af natur, hvorfor det også er særdeles isolerende. Samtidig er lecablokke noget større end traditionelle mursten, og derfor går arbejdet med at mure en væg op noget hurtigere.

Du kan bruge almindeligt betonværktøj hvis du har behov for at bore huller i eller dele blokkene. Alle disse egenskaber gør lecablokke til det oplagte byggemateriale for gør-det-selv-folk. Med lecablokke går det let og hurtigt, og du kan nemt tilpasse blokkene til lige dit projekt.

Lecablokke i forskellige størrelser og styrker

Lecablokke fås i forskellige størrelser og styrker. Dette har noget at gøre med hvad de skal bruges til. De mest almindelige typer lecablokke er:

  • Lecablok D600
  • Lecablok D800
  • Leca termblok
  • Leca rilleblok

En standard lecablok har et densitetstal på 600, og er brugbar til langt de fleste byggerier, som ikke er i flere etager. Denne blok har alle lecablokkens fordele til en fordelagtig pris.

Har du planer om at bygge i flere etager, bør du bruge en lecablok med densitet på 800. Den højere densitet betyder en højere vægt per blok, men til gengæld får du en særdeles stærk lecablok, som kan udgøre fundamentet for flere etagers byggeri.

Leca termblokke har en ekstra kerne af isolering, hvilket især gør den anvendelig ved bygning af ydermure og fundamenter. Her hjælper den isolerende kerne med at holde varmen indenfor, og du kommer i længden til at spare på varmeregningen.

Skal du bygge kælder eller fundament, bør du overveje rilleblokke. Disse blokke kommer med riller, som gør det let at tilføje armeringsstål for at styrke dit fundament. Armeringsstålet monteres så det går på tværs blokkene, og dermed forbinder og styrker det dine lecavægge, samtidig med at du bibeholder lecablokkenes isolerende egenskaber.

Gør dig selv en tjeneste og overvej lecablokke til dit næste store gør-det-selv-projekt. Lecablokke er robuste, isolerende og nemme at arbejde med. Derfor behøver du blot at bekymre dig om at nyde dit byggeprojekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *