Sådan importerer du en brugt bil fra Tyskland

Bilerne er dyre i Danmark, så du har besluttet at købe en brugt bil i Tyskland. En ny bil i Tyskland er billigere end i Danmark, men du sparer ikke meget på nye biler når først registreringsafgiften er betalt.

Den store besparelse ligger i brugte importbiler. Og jo dyrere bilen er, jo flere penge sparer du. En bil skal være mindst seks måneder gammel og have kørt mere end 6.000 kilometer for at være en brugt bil.

Små udgifter løber op

Fint, du har fundet en bil at købe. Men før du betaler er der nogle ting du skal være opmærksom på. Der vil være en masse små udgifter du ikke lige har tænkt over.

Det er sjældent en god idé at købe en brugt bil uden at have set den først. Derfor må du påregne at køre til Tyskland for at bese bilen. Du skal også vurdere om sælger er til at stole på.

bilen til Danmark

Det letteste er at få bilen transporteret til Danmark på en lastvogn. Men det er lidt billigere at hente den selv. Til gengæld er det væsentligt mere besværligt.

Du må ikke køre med danske prøveplader i Tyskland, så derfor skal du have tyske prøveplader på det tyske motorkontor. Der skal du også aflevere de gamle tyske plader.

Tilbage i Danmark

I Danmark skal du registrere bilen og melde kørsel på tyske prøveplader. Derefter skal bilen vurderes for at beregne en registreringsafgift. Før vurdering skal bilen til syn for at blive godkendt til kørsel på danske veje. Hele processen kan tage ganske lang tid. Den letteste løsning ville være at købe din tyske brugte bil hos en forhandler i Danmark. Så slipper du for besværet. Du kan købe tyske importbiler hos Lars Hein.