Sådan passer du på dine møbler

Uanset om du er til dyre designermøbler eller ej, så er du helt sikkert interesseret i, at beholde med så længe som muligt. Møbler kræver dog ligesom så meget andet kærlighed, hvis du vil have dem i mange år. Derfor får du i dette indlæg et par råd til, hvordan du passer bedst på dine møbler.

Imprægnering

Et møbel er ikke meget anderledes end en sko. Hvis det skal kunne holde til at blive brugt, så skal det imprægneres. Når du imprægnerer dine møbler, så bliver de mere modstandsdygtige overfor væske og snavs. Der findes meget forskelligt imprægnering, men det vigtigste er, at du vælger den som passer til stoffet på dit møbel.

Beskyt imod sol

Du har sikkert før oplevet, at tøjet i butiksvinduerne er blevet afbleget pga. solen. Sådan er det også med dine møbler. Det er derfor en god ide at overveje, hvor du placerer dine møbler henne i forhold til solen. Alternativt kan du investere i en knækarmsmarkise, som kan foldes ud, når solen står højest på himlen. På den måde får du stadig lys ind i stuen, uden at dine møbler tager skade.

Rens og olier

Det kræver vedligeholdelse at have flotte møbler. Det er derfor et must, at du engang imellem giver dig selv tid til at rense stoffet og give træet olie. Så bliver de så gode som ny igen. Hvis du har møbler, som er beklædt i læder, så er det ekstra vigtigt, at disse får læderfedt af og til. Ellers bliver læderet indtørret og kan i sidste ende revne. Du vil helt sikkert takke dig selv for at gøre ovenstående, fordi møbler er ikke en billig fornøjelse.