Sejlertøj til kvinder er ikke noget moderne

Pointen med overskriften her kan være lidt tvetydig, for med ordet “moderne” er vi sådan set ude i at mene, at tøjet til den moderne sejlerkvinde bestemt er det mest moderne af en kollektion i både æstetik og funktion, man kan skaffe sig, hvis man leder det rette sted, som vi også kommer ind på.

At vi mener, det ‘ikke er noget moderne’, betyder ganske simpelt, at tendensen med at iføre kvinder i sejlertøj ikke er noget, som mennesket er kommet på i løbet af blot et par år.

Det har faktisk stået på længe, hvis man kigger på den historiske gennemgang.

Nu er du måske en gammel søulk, der vil proklamere, at det betyder uheld at have kvinder ombord på et skib, men udover at det et gammeldags synspunkt, så har alle sejlende mennesker gennem tiden faktisk ikke haft samme opfattelse.

De klassiske pirater var for eksempel nogle af de første til at tillade kvinder ombord på skibe og ikke nok med det, så fik de samme proviant, tøj OG rettigheder, som de mandlige pirater havde. 
Kvinderne indgik ligefrem på lige fod med mændene ombord på et piratskib.

Så har du måske også lagt mærke til, at selvom man i andre sammenhænge mente, det gav uheld at have kvinder ombord på et skibe, så var det – og er stadig – kutyme at navngive et skib et kvindelige navn. Så selvom sømændene ikke var overbefolket af kvinder, så gik de stadig rundt på et kvindeligt dæk.

Der knytter sig jo også det gammel udtryk med sig, at når skibets mandskab, besætning og passager skal evakueres i tilfælde af en nødsituation, så er det kvinder og børn først.

Kvinder og sejlads er dermed ikke et nyt fænomen.

Så når moderne kvinder skal ombord på et skib, skal de være lige så godt klædt på det – bogstaveligt talt – som alle andre besætningsmedlemmer ombord på fartøjet.

Når man så leder efter sejlertøj til kvinder, skal man besøge Havhøkeren, for de har noget af det bedste sejlertøj til det kvindelige køn, man kan opdrive; og selvom vi lige nævnte kønnet, så vil man ved første syn på tøjet og en nærmere undersøgelse måske bemærke, at den kvindelige tøjafdeling til forveksling ligner mandens i dette firma.

Det kan man vælge at tolke som en kønsneutral opdeling på skibet, for alle medlemmer har lige stor betydning, om de så er passagerer eller besætning.

Men kvindens kluns fra kasketter, trøjer, veste, bukser og videre er i lige så høj standard som det tøj, der er reserveret til det mandlige køn.