Skal du vælge en gevindundervogn eller en sportsundervogn til din bil?

Når du har bestemt dig for, at du gerne vil sænke undervognen på din bil, er det vigtigt, at du finder ud af, hvordan du gerne vil sænke den. Der findes nemlig flere forskellige muligheder for, hvordan du kan sænke den. Det handler derfor om, at du vælger den, der passer bedst til dit behov.

Måske har du allerede snævret feltet ind til enten en gevindundervogn eller en sportsundervogn. Det er begge rigtig gode muligheder for dig i forhold til at få sænket din undervogn og få et bedre vejgreb, lavere benzinforbrug, større sikkerhed – og selvfølgelig en bil, der ser rigtig godt ud. 

De to former for undervogne har mange ligheder, men der er også nogle forskelle. Vi har taget udgangspunkt i den udførlige købsguide, som de har på webshoppen billig-gevindundervogn.dk, til at skrive denne sammenligning. 

Den vigtigste forskel på de to er, at du har nemmere ved at hæve undervognen igen, når du har en gevindundervogn frem for med en sportsundervogn. Hvis du bruger din bil hele året, kan det være praktisk for dig, at du kan hæve den, når det bliver vinter. Det gør, at undervognen ikke bliver lige så udsat for regn og sjap, og at den derfor ikke ruster i lige så høj grad. 

En sportsundervogn har den store fordel, at fjedre og støddæmpere er afstemt hinanden til perfektion. Det giver dig en meget god køreoplevelse, når du kører i bilen. Det giver dig mulighed for at få en langt mere sporty kørsel, når du kører på gaden.  

Hvis du skal køre race, er gevindundervognen dog at foretrække, da du der har mulighed for selv at bestemme, hvor meget du vil hæve eller sænke din undervogn. Det kan give dig lige præcis den højde, som du har det bedst med at køre med – og dermed gøre, at du vinder, når du kører race.