Snart kører alle i el biler

Fra 2030 må vi kun kunne købe el-biler i Danmark. Det er et stort mål og du skal indstille dig på at din næste bil bliver en el-bil. Det betyder at alle biler skal opfylde nogle miljømæssige krav. De må ikke køre på fossile brændstoffer for at få lov til at køre på det danske vejnet.

Ny infrastruktur

Når biler skal være mere venlige for klimaet, så kræver det en ny infrastruktur. Det bliver mere teknologisk. Selvfølgelig har stadig de kendte veje, men biler på strøm kører anderledes. Rundt omkring i Danmark kommer der flere og flere ladestandere til el-biler. Tankstationer vil lukke eller blive lavet om til kun at levere strøm. Der kommer også flere og flere elbiler på vejene. Selvom elbiler er steget i salg, så er danskerne stadig tøvende. Men der er mange andre bilmærker der laver gode og prisdygtige elbiler.

Det er nemt at køre elbil

Hvilken elbil du skal vælge afhænger helt af dit behov. Du skal finde ud af hvor langt og hvor meget du kører før du beslutter dig for hvilken elbil du skal købe. Elbiler har brug for ladestandere, så derfor skal de også have en form for abonnement til strøm. Det er en ny måde at tanke bilen på. Det kræver lidt tilvænning. Der findes rabatordninger til at dække udgifter til forbrug som du bør sætte dig ind i. Men ellers er ladning nemt og smertefrit.

Færre dele der bliver slidt

En motor der kører på brændstof har mange flere sliddele end en elbil. Du kommer til at spare mange penge på værkstedsregningerne. Faktisk mellem 30 og 50 procent. Hvis du overvejer at købe en elbil næste gang, så kan du blandt andet købe den hos Autocentrum Odense. De hjælper dig med skiftet til elbil.