Svømmebriller er et must

Uanset om du svømmer ude eller inde, er amatør eller professionel, så er svømmebriller et must. Du kan se under vandet uden at få klor- eller saltvand i øjnene, og det gør hele svømmeoplevelsen væsentligt sjovere.

Speedo svømmebriller er særligt populære på grund af kvaliteten og den gode pasform, men hvilke faktorer skal man egentlig være opmærksom på, når man investerer i nye svømmebriller?

Størrelsen

Der er stor forskel på svømmebriller – og dermed også på størrelsen. Skal det være de store triathlon-svømmebriller eller er du bare på jagt efter et par gode svømmebriller til poolen? De store beskytter i sagens natur ansigtet bedre, men til gengæld kan det være lettere at få de små svømmebriller til at slutte tæt.

Pasformen

Uanset om du går efter en stor eller en lille model, så er det vigtigt, at dine svømmebriller sidder godt på ansigtet – og ikke mindst at de slutter tæt. Har du mulighed for det, så prøv modellerne i vand, inden du beslutter dig. Kender du ikke nogle, du kan låne af, så prøv dem i butikken. Mærk godt efter, om brillerne sidder helt tæt til huden hele vejen rundt, og tjek, om svømmebrillerne kan reguleres over næsen – det har nemlig stor betydning for pasformen.

Glassets farve

Hvis du ikke har brugt svømmebriller før, så er du ikke klar over betydningen af glasset farve. Men den er ret stor. I stærk sol er det bedst med farvede glas, gerne med spejl til at reflektere solens stråler. Svømmer du indendørs eller i gråvejr, så er klare glas at foretrække.

Duggede glas

Der er ikke meget, der er mere irriterende end svømmebriller, der dugger. De fleste nye svømmebriller er heldigvis antidug-behandlede, og det virker ret fornuftigt, hvis du ikke gnider for meget på dine briller.

Svømmerbriller med styrke

Hvis du bruger briller, så er det faktisk muligt at købe svømmebriller med styrke. Udvalget er ikke helt så stort, men det er en god idé, hvis du eksempelvis svømmer meget på åbent hav.

Speedo – et populært valg

Som tidligere nævnt er Speedo et ret populært valg, når det kommer til svømmebriller. Det skyldes, at kvaliteten er høj, ligesom mulighederne for tilpasning som regel er store. Udvalget er massivt, så det er med at have ovenstående i baghovedet, når du kigger efter nye svømmebriller.

Udover de nævnte ting der relaterer sig til det praktiske vedrørende svømmebriller, er der også hele spørgsmålet omkring design. Og her ligger Speedo ret klart i front med mange forskellige designs til både amatøren og konkurrencesvømmeren.

Et af de mest solgte produkter er deres Fastskin Elite Mirror-model med farvet glas og genspejling. Den leveres i øvrigt med 3 næsebøjler, som du kan udskifte efter behov – det forlænger levetiden. Og levetiden er ret essentiel, når vi taler 419 kroner.

Har du brug for et par billigere træningssvømmebriller eller blot et par til poolen, så har Speedo mange modeller i sortimentet, der koster fra 150-180 kr., og her får du altså også kvalitet for pengene. 

Husk at prøve svømmebrillerne, inden du beslutter dig. Det er umådeligt vigtigt, at de lukker 100% tæt.