Silikonemåtter til mange formål

En silikonemåtte til bagning kan være en god investering, hvis du ofte bager, laver desserter eller bolsjer. Silikonemåtter er lavet i et tykt materiale, der gør måtten ekstremt holdbar og slidstærk og som betyder, at måtten kan bruges igen og igen.

Silikonemåtter kan anvendes som et alternativ til almindelige bagepapir, når du skal bage brød eller tilberede grøntsager i ovnen. De kommer nemlig i en størrelse, der passer en helt almindelig bageplade.

Måtterne kommer også med små indgraverede cirkelformer på, som passer perfekt til udsprøjtning af den lille franske kage, maracon. Og den varmeresistente silikone gør, at måtterne kan tåle meget høj varme.

Mindre rengøring

Hvis du er træt af bolle- og brøddej, der klistrer til bordpladen, når du ælter, kan du med fordel lægge en silikonemåtte på bordet og ælte dejen derpå. Således undgår du, at dejen sætter sig fast, og du kan blot skylle måtten af efter brug. Den tåler også opvask, så hvis du har en opvaskemaskine, kan du bare lægge den deri og trykke på start.

Silikonen gør, at måtten ligger ordentligt fast og ikke skrider på bordpladen, ligesom almindeligt bagepapir ville gøre. Det er smart, hvis du f.eks. skal udrulle en pizza. Den er også god til cookies, da du kan sætte dejen på måtten og flytte den over på en bageplade.

Godt for miljøet

En silikonemåtte kan bruges igen og igen, og dermed er den et godt alternativ til almindeligt bagepapir. Skyl bare måtten af og put den i opvaskemaskinen, og så er den klar til at blive brugt igen. Hvis du har et par stykker at skifte imellem, er du godt dækket ind.

En genanvendelig måtte til bagning er god for miljøet, og du sparer penge på at skulle købe bagepapir – og måske betale ekstra for bagepapir i ark.