Det rette udstyr til EKG – engangs EKG elektroder

Ved en EKS – også kaldet for et hjertekardiogram – bruges engangs EKG elektroder. Engangs EKG elektroder sættes på patienten, hvis hjertefrekvens skal måles. I denne artikel kan du læse mere om EKG, hvordan det foregår, og hvad der bruges til undersøgelsen.

Hvad undersøges under en EKG?

Det man groft sagt måler, når man udfører en EKG, er, at hjertet slår, som det skal. Dette kan måles ud fra forskellige steder på kroppen, og derfor placeres engangs EKG elektroder både på arme, ben og bryst. Det er de elektriske impulser i kroppen, der sendes gennem hjertet, der undersøges i en EKG.

Hvorfor bruger man engangs EKG elektroder?

I en tid, hvor der er så meget fokus på bæredygtighed og genbrug, kan det virkelig skørt at tænke på, at man bruger engangs EKG elektroder, for som navnet antyder, anvendes de kun én gang på én patient, hvorefter den næste får et nyt sæt. Men på sygehuset er hygiejne og videnskab det, man vægter højest. Engangs EKG elektroder anvendes både fordi, at klistret bliver slidt op, og fordi det er mest hygiejnisk, at hver patient får nye engang EKG elektroder på kroppen.

Indkøb af EKG elektroder over nettet

På nettet er det nemt at finde Engangs Ekg elektroder – og mange af dem. På sygehuse og ved lægen har man brug for mange engangs EKG elektroder, for en EKG kan være en meget sigende undersøgelse, der kan hjælpe med at gøre en patient rask. Derfor er det også vigtigt, at det rette udstyr er i orden så alle dem, der har behov for det, kan få undersøgt deres hjerte ved en EKG. Er man selv bekymret for ens hjerte, er det muligt at tage kontakt til egen læge for at høre, om det er muligt at få foretaget en EKG.