Hvad er et handicap?

En person med et handicap er en person, der enten har en langvarig psykisk, fysisk eller intellektuel funktionsnedsættelse, som begrænser ens mulighed for at fungere normalt. Det vil sige en slags svaghed, fordi ens muligheder bliver indsnævret, idet du muligvis ikke er i stand til at udføre og handle på alle de ting, andre mennesker kan.

Der findes både synlige og usynlige handicap. De synlige kan eksempelvis være en manglende arm eller ben, hvorimod de usynlige kan være manglende hørelse, ordblindhed eller blindhed. Uanset hvilket handicap du eller en nærtstående til dig har, er tilpasningsmulighederne oftest gode, og man kan vænne sig til mange ting. Du kan derfor sagtens få et værdifuldt liv med minder og oplevelser som handicappet – læs med her, hvordan du kan sætte det sammen.

Rejser for handicappede

Hvis du har et nærtstående familiemedlem eller en ven eller veninde med et handicap, kender du muligvis alleredelidt til vedkommendes udfordringer i hverdagen herhjemme. Det kan også være du selv har et handicap, og både erklar over dine muligheder, begrænsninger og hvad der egentlig kan lade sig gøre i praksis. Afhængig af hvilkethandicap du eller din nærmeste har, findes der et hav af forskellige udfordringer. Hvis du derfor har en storrejselyst eller er nysgerrig på oplevelser, kan det være svært som handicappet at overskue eller finde en løsning påat handle på ønskerne. Deraf har virksomheden SusTravel fået sin eksistens. SusTravel kan hjælpe med at finde enmasse forskellige rejseoplevelser til dig med et handicap og muliggøre rejsen til en realitet. Virksomheden kanhjælpe med at skræddersy din rejse fra A-Z og efter særlige behov – f.eks. til dig som er kørestolsbruger. SusTravelhar flere års erfaring med rejser for handicappede, og har specialiserede fagfolk til at sammensætte og assistere tilplanlægning af din rejse. Hvis du derfor har lyst til at høre om dine muligheder, kontakt derfor virksomheden.