Nye skovle til gravemaskine kan øge din virksomheds effektivitet

Gravemaskinen er et populært redskab i mange brancher. I bygge- og anlægsbranchen bruges den flittigt til at udgrave fundamenter til vores bygninger, og også i landbruget, industrien og kommunerne kan man se den alsidige maskine udføre små som store opgaver. Med de rette skovle til gravemaskine kan du effektivisere arbejdsgangen i din virksomhed.

En gravemaskine er i sig selv ekstremt nyttig. Men faktisk ligger der et stort potentiale i at have forskelligt udstyr til maskinen. Skovlene til gravemaskiner er altid udviklet med et specifikt formål i tankerne, og det kan hjælpe dig, når du skal udføre specifikke opgaver.

Helt simpelt opstillet er der tre typer skovle til gravemaskiner:

  • Graveskovle
  • Lerskovle
  • Risteskovle

Graveskovlen er den klassiske skovl. Dens formål er at grave og flytte store mængder jord. Derfor er den fremstillet i robust materiale, og ofte er den lidt bredere end andre skovle, for at man kan få mest muligt jord med. Derfor bygger man den også så let som muligt, så mest muligt af gravemaskinens kapacitet går på at løfte jord, fremfor en unødvendigt tung skovl.

Lerskovle er smallere, men stadig lette. De er bygget med øje for våd jord og lerjord. Denne slags materialer kan ofte klæbe og sidde fast, og derfor er skovlen mindre og glattere, så den bevæger sig lettere gennem jorden. Den er også oplagt til at grave render og fundamenter ud, da den mindre størrelse sikrer en god præcision.

Risteskovle er en skovltype, der bruges til sorteringsarbejde. Skovlen har indbyggede rister, hvor sand og jord kan falde igennem, mens større dele bliver i skovlen. Det er oplagt, hvis du for eksempel gerne vil slippe af med store sten, rødder eller lignende i en bunke materiale.

Vælg den skovl, der passer til din gravemaskine

Det er vigtigt at kigge efter en skovl, der passer til din maskine. Her handler det specielt om maskinens vægtklasse. Den skal du have styr på, så du ikke får købt en skovl med større kapacitet, end din maskine kan håndtere.

Kan du ikke finde en skovl, der passer til dine behov, er det altid en mulighed at få lavet skovlen i specialmål. Det vil ofte koste mere end en standardskovl, men hvis du har brug for at få løst en meget specifik opgave, er det vigtigste, at dine redskaber fungerer. Tag en snak med din nærmeste forhandler om dine muligheder!