Sådan bliver du dykker

Dykning er ikke bare en fantastisk fritidsaktivitet eller hobby, det er også supersundt og eventyrligt, og så er det en virkelig god måde at udforske naturen på. Men hvordan bliver du egentlig dykker? Det kunne være smart, hvis du bare kunne hoppe i en våddragt og tage af sted, men så enkelt er det ikke – og heldigvis for det.

For at kunne dykke, skal du nemlig have et dykkercertifikat fra en anerkendt udbyder som SSI (Scuba School International) eller PADI (Professional Association of Diving Instructors). Der er flere dykkerklubber herhjemme, der udbyder disse kurser, så de er til at få fat på. Formålet er, at de instruktører, der lærer dig op, har været igennem disse anerkendte kurser og uddannelser, så alle lærer at dykke efter de samme standarder og opfylder samme sikkerhedsmæssige krav.

Det vigtigste certifikat eller kursus, du skal have, hedder Open Water. Det er basis- eller begynderkurset, der giver dig adgang til at dykke i hele verden, men kun til et begrænset antal dybdemeter.

Hvad koster det?

Et dykkercertifikat kan tages herhjemme for omkring 3.500 kroner. Hvis du tager til udlandet og tager det, kan du få det for ned til 1.500 kroner. Men husk at medregne rejsen med i prisen.

Dertil skal du have udstyr såsom våddragt, ilttank og svømmefødder. Dykning er ikke nogen billig hobby, men når først du har udstyret, er du godt i gang.

Du kan også melde dig ind i en dykkerklub herhjemme. Her kan du som regel låne eller leje dykkerudstyr, og du kan også komme med på guidede ture ud til forliste skibsvrag eller smukke undervandsplanter og fisk.

Tag på spændende dykkerture

Med et dykkercertifikat kan du udforske have i hele verden og se smukke, spændende og utrolige syn, som ikke mange andre kommer til at opleve.