Sikr vejarbejdet de bedste betingelser

Vejarbejde er rigtig omfattende, og der er mange processer både i marken og bag skrivebordet, som skal gå i orden i forskellige led i processen. Hvis du er sat som ansvarlig på at indhente udstyr til selve vejarbejdet, er der mange ting, du skal holde styr på. Vi har her samlet tre ting, som du absolut skal have med, når du vil give arbejdet de bedste betingelser for at blive gennemført fejlfrit og uden ulykker.

Forbudstavler

Signalering er det absolut vigtigste, man skal huske, når man skal lave vejarbejde. Det er tavler og skilte, som fortæller, hvad man må nu, og hvad man ikke må. Når der er vejarbejde, er der typisk nogle ændringer i ruten, og det betyder, at man skal informere om disse ændringer via blandt andet forbudstavler og skilte. Det er essentielt, at man ikke alene skilter, men også skilter nok.

Pullerter

Pullerter er rigtig gode til at indikere, hvor man må køre, og hvor man ikke må. De skal i kombination med skiltene guide bilerne i den bane, hvor de må køre. Der findes forskellige typer af pullerter, og vi anbefaler ikke nogle tunge nogle, som kan skade bilen, hvis de bliver kørt ned. Typisk er vejbanen mindre med pullerter, så det hænder, at de bliver kørt over.

Belysning

Om natten skal man også have mulighed for at følge med i trafikken, og det kræver rigtig god belysning. Lys er vigtigt både nat og dag, så der ingen tvivl kan være, når man kører i trafikken og skal navigere sig frem. Der skal lys på vejen og lys på skiltene.